Annak érdekében, hogy megkönnyítsük látogatóinknak a webáruház használatát, oldalunk cookie-kat használ. Weboldalunk böngészésével Ön beleegyezik, hogy számítógépén / mobil eszközén cookie-kat tároljunk. A cookie-khoz tartozó beállításokat a böngészőben lehet módosítani.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Akciós termékek

Kapcsolat

Kovács Imre Egyéni Vállakozó
Kossut u 25
4125 Pocsaj
Telefonszám: +36 70 429 5080
Írjon nekünk
Bankszámlaszám:
11600006-00000000-78623042

Szavazás

Mi a véleménye az új honlapról?

Nagyon tetszik 92% Egész jó 3% Nem túlságosan tetszik 3% Egyáltalán nem tetszik 2%

 


Kezdőlap » Konyhai kellékek » Szószos, mártásos tálak

Konyhai kellékek / Szószos, mártásos tálak

Szószos tálak és szószos kancsók - kis edények, amelyek különbséget jelentenek

Mi az a szószos tál?

A szószos tál egy apró tál, amelyet gyakran szószok és mártások tálalására használnak. Általában többféle méretben és formában kaphatók, és kerámiából vagy porcelánból készülnek. Éttermekben, kávézókban és háztartásokban jellemzően ketchup, mustár, szójaszósz, salsa és más mártások vagy szószok főételek mellé történő felszolgálására használják.

A szószos kancsók kis, fogantyúval ellátott kancsók, amelyeket hideg vagy meleg szószok tálalására használnak. Általában porcelánból készülnek, de a modern szószos kancsók rozsdamentes acélból is készülhetnek.

A Kulina honlapon mártásos csészéket vagy saucières-t is találunk - alacsony, fogantyúval ellátott, csónakszerű korsókat, amelyekben mártást vagy szószt tálalnak. Nagyon elegánsak, és általában hivatalos alkalmakkor használják őket. 

Miért kell szósz az ételhez?

A mártás olyan folyékony vagy félig folyékony főzet, amelyet vagy az ételhez tálalnak, vagy főzés közben adnak hozzá. A mártások ízesítik és nedvessé teszik az ételeket, javítják az étel állagát, és szebbé teszik a tányér látványát.


Ft
Ft







































Milyen típusú szószok léteznek?

Többféle szósz létezik, mindegyiknek különleges íze, állaga és összetevői vannak. Az alábbiakban néhányat mutatunk be a legnépszerűbb mártáskategóriák közül:

  • Paradicsomalapú szószok: Ezek közé tartozik a tésztaszósz, a pizzaszósz és a marinara szósz, és elsősorban paradicsomból, mint összetevőből készülnek.
  • A tejszín alapú szószok, mint például az Alfredo, a béchamel és a sajtmártás, tejszín, tej vagy más tejtermékek felhasználásával készülnek.
  • Mártás alapú szószok: Ezek közé tartozik a marhaszaft, a sertésszaft, a csirkeszaft és a pulykaszaft.
  • A pesto alapú szószok, például a rukkolás, a napon szárított paradicsomos és a bazsalikomos pesto friss fűszernövények, sajt, diófélék és fokhagyma felhasználásával készülnek.
  • Csípős szószok: Ezek közé tartozik a Sriracha szósz, a Tabasco szósz és a habanero szósz, amelyeket chilipaprikából állítanak elő.
  • Szójabázisú szószok: A szója alapú szószok közül a szójaszósz, a hoisin szósz és a szójás-gyömbéres szósz a szója alapú szószok példái.
  • Gyümölcsalapú szószok: A mangószósz, az almaszósz és az áfonyaszósz csak néhány példa ezekre a gyümölcsalapú szószokra.
  • A hollandiai alapú szószok, mint például a hollandiai, a béarnaise és a majonéz, tojás és vaj felhasználásával készülnek.

A szószoknak végül is számos fajtája létezik, mindegyiknek sajátos íze és felhasználási módja van. Az Ön egyedi igényei és az elkészítendő étel határozza meg, hogy milyen szószt válasszon.

OWM4N